Gaseste-ne pe Facebook

Dotari tehnice

Dotări tehnice

Blocul operator al Clinicii de Neurochirurgie a fost extins și modernizat în anul 2008, în momentul de fată dispunând de 2 săli de operație.

Clinica este dotată cu echipament de vârf utillizat la operațiile programate cât și în cadrul urgențelor:

2 microscoape operatorii -  echipamente performante de magnificare și iluminare ce asigură neurochirurgilor condițiile optime de lucru în patologia craniană și spinală. Fiecare microscop este dotat cu dispozitiv de înregistrare și transmisie live a imaginilor din sala de operație

Aspirator ultrasonic (CUSA) - dispozitiv medical de ablație a tumorilor, care prin emiterea de ultrasunete, fragmentează, irigă și aspiră țesutul tumoral cu o precizie selectabilă de chirurgul operator

Echo-Doppler intraoperator - dispozitiv imagistic care prin emisia si recepția de ultrasunete localizează în timpul operațiilor formatiunile tumorale, vase si fluxul de sânge de la nivelul acestora.

Consolă de neuronavigație - dipozitiv medical computerizat de vârf care localizează pe baza unor investigații imagistice (CT sau RMN) localizează intraoperator formațiunile tumorale dar și relațiile acestora cu structurile cerebrale învecinate. Utilizându-se acest echipament neurochirugii clinicii operează în condiții optime formațiunile tumorale profunde sau localizate în zone cu importanță neurologică deosebită.

Consolă de stereotaxie și cadru de biopsie stereotaxică- dispozitive medicale computerizate de vârf care pe baza unor investigații imagistice (CT și RMN) speciale permit neurochirurgilor din cadrul clinicii să preleveze probe bioptice de mici dimensiuni din formațiuni tumorale inabordabile în condiții de siguranță prin microchirurgie.

Craniotom și freză de mare viteză -  dispozitiv medical de mare viteză (până la 75.000 turații/minut) care permite realizarea unor volete operatorii optime. De asemenea folosind modulul de frezare neurochirurgii sunt capabili să efectueze rezecții osoase de o deosebită precizie la nivelul bazei craniului sau a coloanei vertebrale.

C-Arm Mobil Siemens - dispozitiv medical imagistic care permite achizitia floroscopica de imagini pre, intra si postoperatorii in cadrul operatilor spinale.

 

În cadrul Clinicii de Neurochirurgie există și o sala de sedințe „hi-tech” în care colectivul susține zilnic raportul de gardă, poate urmării live operațiile efectuate sau desfășoară activități educative.

 

Pentru întrebări suplimentare nu ezitați să luați legatura cu un membru din staff-ul clinicii.